Πόσος χρόνος θα χρειαστεί προκειμένου το σύστημά μου να είναι online και να τρέχει κανονικά; – Provider Software, Services and cloud solutions

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί προκειμένου το σύστημά μου να είναι online και να τρέχει κανονικά;

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί προκειμένου το σύστημά μου να είναι online και να τρέχει κανονικά;

Κατά τα αρχικά στάδια της αναζήτησής σας τόσο για ένα σύστημα ERP όσο και για έναν συνεργάτη (πάροχο) για να το ενσωματώσετε στην επιχείρησή σας, συνήθως η νούμερο ανησυχία που κυκλοφορεί στο μυαλό σας είναι το κόστος. Πέρα από αυτό όμως, θα έπρεπε να λάβετε υπόψιν σας και το πόσο μεγάλη απόσπαση θα μπορούσε να είναι για την επιχείρησή σας, και η αλλαγή που επρόκειτο να υιοθετήσετε. Συνεπώς, μέσα στο σετ των βασικών σας ερωτήσεων σχετικά με το μέγεθος της απόσπασης για την επιχείρησή σας, θα έπρεπε να βρίσκονται και ερωτήσεις που θα ζητούν αναλυτικές πληροφορίες για τον χρόνο που θα μπορούσε να πάρει η ενσωμάτωση.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μια ενιαία διαδικασία ενσωμάτωσης συστήματος ERP που να μπορεί και να ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες όλων των επιχειρήσεων. Όπως θα φαντάζεστε ήδη,  κάθε  επιχείρηση έχει το δικό της ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας, ακόμα και όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που βρίσκονται στον ίδιο κλάδο απασχόλησης. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, ένας αξιόπιστος πάροχος ERP θα έπρεπε να μπορεί να σας παρέχει ένα αρκετά «στενό» χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης αφού πρώτα του έχετε εξηγήσει και τις παραμέτρους της δικής σας επιχείρησης. Και με τον όρο «στενό», εννοούμε πως ο πάροχος θα πρέπει να μπορεί να σας παρέχει ένα αναλυτικό timeline ολόκληρου του project και να ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του (για παράδειγμα, «υπολογίζουμε πως για την ολοκλήρωση αυτού του project θα χρειαστούμε 7 με 8 εβδομάδες»). Εάν έρθετε σε επαφή με κάποιον πάροχο που φαίνεται να διστάζει να σας απαντήσει σε οτιδήποτε αφορά το χρόνο ολοκλήρωσης, δεν θα αποτελούσε και έκπληξη αν αντιμετωπίζατε καθυστερήσεις ή ακόμα και αυξημένα επιπλέον κόστη υλοποίησης κατά την εξέλιξη της συνεργασίας σας. Η ασάφεια θα έπρεπε να αποτελεί μια κόκκινη σημαία για εσάς.

Συνεπώς, προτιμήστε να συνεργαστείτε με κάποιον που θα σας προσφέρει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και ένα αναλυτικό πλάνο «χωρίς δεύτερες ερωτήσεις». Εάν ο ίδιος συνεργάτης παρέχει επίσης και fixed τιμές για την ενσωμάτωση του συστήματος, τότε αυτό σημαίνει πως παίρνει τη δουλειά του αρκετά σοβαρά και σέβεται ακόμα περισσότερο τη δική σας.

Share This


Στείλτε μας τις δικές σας απορίες. Όλες οι απαντήσεις δημοσιεύονται με αναφορές και links.

[contact-form-7 id="11" title="Πάμε για λύσεις ..."]
b2b b2c cloud erp erp gdpr αυτοματισμός erp εκπαίδευση erp πάροχος erp σεμινάρια ERP υποστήριξη ERP